Home / Факти / Тварини / Хижі папуги Кеа – цікаві факти

Хижі папуги Кеа – цікаві факти

Живуть на території Нової Зеландії хижі папуги Кеа, які є дуже цікавими і незвичними птахами.

Мабуть варто почати з того, що це єдині хижі папуги Кеа, що живуть на висоті понад 1500 метрів над рівнем моря. Кеа відрізняються особливою грайливістю і абсолютною відсутністю страху людини, тому дуже часто зустрічаються поблизу кемпінгів, гірськолижних баз та туристичних готелів.

Їм нічого не вартує нанести шкоду намету або тенту в пошуках їжі, при наявності людини поруч. Неабияку цікавість і тягу до капостей робить цих папуг справжніми ворогами для місцевих жителів. Вважається, що хижі папуги Кеа є затятими вбивцями домашньої худоби, а саме овець. У цьому є частка правди. Зрідка, ватажок зграї може напасти на живу вівцю і почати викльовувати її плоть до тих пір, поки вона не помре. Потужний дзьоб і великі кігті дозволяють міцно зачепитися на тілі вівці. В основному, хижі папуги Кеа харчуються комахами, але іноді можуть харчуватися і падаллю.

Період розмноження папуг Кеа триває майже півроку, з липня по січень. Потрібно відзначити, що гнізда даних птахів відмінно захищені від негоди, так як самки споруджують їх в ущелинах скель і норах, глибина яких може досягати 7 метрів.

В іншому, розмножуються хижі папуги Кеа так як і інші птахи.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Check Also

Бобер – цікаві факти

Бобер є найбільшим гризуном в Європі. А в світі займає почесне друге місце, більші за …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *